No kaņepju un Amerikas sastapšanās līdz to attiecību attīstībai

No kaņepju un Amerikas sastapšanās līdz to attiecību attīstībai




No kaņepju un Amerikas sastapšanās līdz toattiecībuattīstībai Amerikas dibinātāji bija kaņepju pazinēji.

Kad Kolumbs piestāja, kaņepes bija otrs izplatītākais materiāls, ko izmantoja kuģu būvē. Patiesībā trīs Kolumba kuģu buras un virves bija izgatavotas no kaņepēm.




Runājot par tēviem dibinātājiem, Džordžs Vašingtons, Džons Adamss un Tomass Džefersons bija kaņepju audzētāji. Bendžamins Franklins pats ražoja kaņepju papīru, un arī pirmie divi Neatkarības deklarācijas projekti tika uzrakstīti uz kaņepju papīra. Kaņepju aizliegums galvenokārt tiek piedēvēts trim konkrētām personām: Ričardam Niksonam, Harijam Anslingeram un Viljamam Randolfam Hērstam.

Lai gan karš pret narkotikām bija prezidenta Ričarda Niksona kampaņas rezultāts 1973. gadā, kaņepju demonizēšana sākās pusgadsimtu agrāk. V. R. Hērstam 20. gadsimta 20. gados piederēja lielākā laikrakstu veikala īpašnieks, un viņam piederēja arī plašas zemes platības, kas apstādītas ar kokiem. Runā, ka Hērsts baidījās no kaņepju audzēšanas, jo tās ir daudz efektīvākas par mūsdienās pazīstamo papīru, kura pamatā ir koksne.

Kamēr kokiem var būt vajadzīgi pat 80 gadi, lai izaugtu, kaņepju ražu var novākt tikai četru mēnešu laikā.
Kaņepes satur arī mazāk lignīna un augstāku celulozes koncentrāciju, padarot tās par daudz dzīvotspējīgāku papīra avotu nekā koki. Zinot, ka kaņepes radīs nopietnus draudus savai nozarei un īpašuma vērtībai, Hearst uzsāka neatlaidīgu pret kaņepēm vērstu propagandas kampaņu.

Mēģinot demonizēt kaņepes, Hērsts popularizēja nosaukumu "marihuāna", lai radītu amalgāmu un saistītu kaņepes ar narkotikām, parādot tās negatīvā gaismā.

Šīs prasmīgi organizētās demonizācijas rezultātā marihuāna 1970. gadā tika iekļauta Kontrolējamo vielu likuma 1. sarakstā.

Atgriezties pie emuāra

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms publicēšanas komentāri ir jāapstiprina.