Džeks Herers, kaņepju aktīvists!

Džeks Herers, kaņepju aktīvists!

Kā kaņepes joprojām var glābt pasauli? 

No 20. gadsimta 70. gadu sākuma līdz pat kaņepju iznīcināšanai 2010. gadā Džeks Herers apņēmās katru dienu strādāt, lai kaņepes būtu legālas. Lai pabeigtu savu misiju, Džeks Herers apkopo esošos pētījumus un datus par kaņepēm. Šīs zināšanas veidos pamatu viņa nozīmīgajai grāmatai, The Emperor is Nakedkas līdz pat šai dienai ir vislasītākā grāmata par kaņepēm pasaulē. Tajā viņš iepazīstina ar daudzajiem kaņepju izmantošanas veidiem, vienlaikus pamatojot to ekonomisko un rūpniecisko nozīmi. Viņš sīki apraksta, kā kaņepes var izmantot tekstilizstrādājumu, papīra, zāļu, pārtikas un degvielas ražošanā. Viņš arī norāda, ka šo augu var viegli kultivēt un ka tas var palīdzēt iedzīvotāju skaita palielināšanā.

Ar savu saukli " Kā kaņepes vēl var glābt pasauli" viņš ātri kļuva par vadošo personu globālajā kaņepju kustībā. Viņa darbs joprojām tiek izmantots diskusijās par kaņepju legalizāciju valstīs, kurās likums ir stingrs.

Viņš nodibināja un vadīja organizāciju H.E.M.P., kuras mērķis bija palīdzēt izbeigt marihuānas aizliegumu. Būdams vizionārs, Džeks Herers bija arī viens no pirmajiem, kas Kalifornijā atvēra kaņepju veikalu, kas pamazām izplatījās ASV rietumu piekrastē. Šo veikalu atvēršana pavēra ceļu marihuānas legalizācijai valstī un tās izmantošanai medicīnā.

Par godu šim aktīvistam katru gadu Lasvegasā tiek rīkots Džeka Herera kauss. Mama Kana piedāvā jums dažādus augstākās klases ziedus, lai godinātu viņa piemiņu.

Atpūties mierā Jack

Foto: Džeks Herers un kaņepju auga kāts - jackherer.com

Atgriezties pie emuāra

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms publicēšanas komentāri ir jāapstiprina.