Kaņepju legalizācija Vācijā: jauns posms

Kaņepju legalizācija Vācijā: jauns posms



Sveiki, Kana ģimene! Vai esat dzirdējuši par jauno politiku Vācijā? Pirmdien, 2024. gada 1. aprīlī, Vācijā tiks legalizēta marihuāna izklaides mērķiem! Un tam būs milzīga ietekme uz valsti.

Kāpēc Vācija legalizē marihuānu?

Lēmums tika pieņemts vairāku iemeslu dēļ. Vācijas valdība vēlas cīnīties pret melno tirgu, kas plaukst ap marihuānu. Tā arī vēlas pasargāt sabiedrību no riskiem, kas saistīti ar apšaubāmas kvalitātes, potenciāli bīstamu vai ar nezināmu THC saturu saturošu kaņepju lietošanu. Tādējādi, legalizējot marihuānu, valdība cer labāk kontrolēt tās kvalitāti un izplatīšanu.

Uz ko attiecas legalizācija?

Pieaugušajiem, kas vecāki par 18 gadiem un kas Vācijā uzturas vismaz sešus mēnešus! Tagad viņi var turēt līdz 25 gramiem kaltētas marihuānas sabiedriskās vietās. Viņiem ir arī tiesības audzēt līdz trim augiem savās mājās. Tomēr ir svarīgi ņemt vērā, ka mājās esošais daudzums ir ierobežots un nedrīkst pārsniegt 50 gramus.

Tomēr pastāv ierobežojumi personām vecumā no 18 līdz 21 gadam. Viņiem ir atļauts audzēt līdz 30 gramiem mēnesī, taču THC saturs nedrīkst pārsniegt 10 %.

Šo ierobežojumu mērķis ir aizsargāt jauniešu veselību un veicināt mērenu patēriņu. Turklāt tiem, kas vēlas uzturēties Vācijā "studiju vai tūrisma nolūkā, nebūs atļauts to turēt, audzēt vai lietot". Šis ierobežojums ir paredzēts, lai saglabātu kontroli pār marihuānas legalizāciju un ierobežotu tās pieejamību tikai Vācijas iedzīvotājiem. Ja persona, kas nedzīvo Vācijā, tiek pieķerta kaņepju valdījumā, tai draud kriminālvajāšana par nelikumīgu narkotiku iegādi Vācijā vai nelikumīgu kaņepju ievešanu Vācijā.

Par šiem pārkāpumiem var tikt piemērots naudas sods un brīvības atņemšanas sods. Ir svarīgi atzīmēt, ka marihuānas legalizācija Vācijā neietekmē Francijas tiesību aktus.

Ierobežojumi publiskajā telpā

Ir arī jāievēro noteikumi. 100 metru rādiusā no skolām, bērnudārziem un rotaļu laukumiem marihuānas lietošana ir stingri aizliegta. Turklāt no plkst. 7.00 līdz 20.00 aizliegts lietot arī gājēju zonās. Svarīgi arī atzīmēt, ka ir aizliegta jebkāda veida marihuānas patēriņa un sponsorēšanas reklāma.

Kā es varu iegādāties marihuānu?

Attiecībā uz pirkumiem viens no galvenajiem plānotajiem jauninājumiem ir kaņepju klubu izveide. Tomēr jums būs jāgaida vēl trīs mēneši, līdz varēsiet likumīgi iegādāties marihuānu šajos "Kanabisa sociālajos klubos". Šiem klubiem būs jāsaņem administratīva atļauja, tiem būs jāatrodas vairāk nekā 200 metru attālumā no skolas vai rotaļu laukuma, un tie drīkstēs izplatīt ne vairāk kā 25 gramus dienā un 50 gramus mēnesī uz vienu personu.

Ko domā vācieši?

Vācijā viedokļi par reformu dalās. Daži to uzskata par katastrofu, jo īpaši jauniešiem. Savukārt citi atbalsta reformu kā līdzekli cīņai pret atkarību un melno tirgu. Veselības ministrs plāno informatīvu kampaņu, kas pavadīs legalizāciju. Tomēr policija pauž bažas par jaunās politikas īstenošanu, savukārt tiesneši prognozē papildu darba slodzi, izskatot vecas marihuānas lietas. Turklāt opozīcija apsver iespēju atcelt likumu, ja mainīsies valdība. Lai novērtētu ietekmi, 18 mēnešus pēc legalizācijas stāšanās spēkā tiks veikta tās seku analīze, īpašu uzmanību pievēršot profilaksei jauniešu vidū.

Marihuānas legalizācija Vācijā iezīmē pagrieziena punktu narkotiku politikā. Tās mērķis ir regulēt patēriņu, aizsargāt sabiedrības veselību un apkarot melno tirgu. Šī reforma paver jaunas durvis un jaunu redzējumu par marihuānu.
Atgriezties pie emuāra

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms publicēšanas komentāri ir jāapstiprina.