Audzēšana telpās

Dažādas audzēšanas metodes (iekštelpās, siltumnīcā un ārā).

Kaņepes jau izsenis audzē ārā.







Patiesībā tās ir viena no senākajām lauksaimniecības kultūrām. Savukārt audzēšana telpās ir salīdzinoši jauna - tā ir pazīstama mazāk nekā gadsimtu. Tas pats attiecas uz audzēšanu zem stikla, kas ir salīdzinoši jauna. Lielākā daļa kaņepju audzēšanas sasniegumu notika audzēšanas telpās laikā, un tehnoloģiju attīstība ir ļāvusi mums paplašināt zināšanas par šo augu. Bet kādas ir katras audzēšanas metodes priekšrocības?


Dabiskā vide pret kontrolētu vidi





Vide ir vissvarīgākais faktors veiksmīgas ražas iegūšanai. Audzēšanas telpās priekšrocība ir tā, ka audzētājs var kontrolēt vidi. Temperatūras, gaismas avotu, C02 ražošanas un mitruma kontrole palīdz radīt stabilu vidi, kas ļauj augiem augt vislabākajā veidā, neradot ārējo traucējumu risku.

Tomēr dabiskas vides atjaunošana telpās var būt sarežģīta, īpaši attiecībā uz kaitēkļu (kodēju, zirnekļu, mušu u. c.) kontroli.

Jaunā tendence kaņepju audzēšanā ir arī siltumnīcas.

Ar lētu konstrukciju, mazāku apgaismojuma daudzumu un mazāku ventilāciju nekā telpās audzētāji var novākt ražu visu gadu gandrīz jebkurā platuma grādos. Siltumnīcās galvenā priekšrocība ir iespēja manipulēt ar apgaismojumu un papildus saules gaismai pievienot mākslīgo apgaismojumu.

Augšanas sezonu var pagarināt līdz rudenim un ziemai, pievienojot apgaismojumu drēgnajās dienās un atstājot to ieslēgtu ilgāk, lai kompensētu īsākas dienas. Taču runa nav tikai par enerģijas daudzuma palielināšanu. Labi veidota siltumnīcas vide naktī vai agrā pavasarī saglabā augstāku temperatūru nekā ārā. Aukstajā sezonā siltumnīcu var viegli apsildīt.



Šāds mikroklimats nodrošina elastību, kāda nav ne iekštelpās, ne ārpus telpām. Saules stari sasilda gaisu un augsni, bet caurspīdīgās sienas saglabā optimālu, regulējamu mitruma un siltuma līmeni siltumnīcā. Savukārt audzēšanai ārpus telpām ir nepieciešams augam piemērots klimats, t. i., laba saules iedarbība, siltas dienas, mērenas naktis un zems mitruma līmenis.


Izmaksu atšķirības starp audzēšanu iekštelpās, siltumnīcās un ārā



Visi trīs audzēšanas veidi prasa ievērojamas sākotnējās izmaksas. Kaņepju audzēšanas uzņēmumā darbaspēka izmaksas atšķiras atkarībā no tā, vai kultūraugs tiek audzēts telpās, siltumnīcā vai ārā.



Iekštelpu dārzā var būt vairākas ražas gadā, un vienmēr ir kaut kas jādara: jāgriež, jāaudzē, jālaista, jābaro utt. Savukārt ārā parasti ir tikai viena raža gadā. Lielai āra plantācijai līdz ražas novākšanai var būt vajadzīgi tikai četri cilvēki, atšķirībā no iekštelpu stādījumiem, kur nepieciešams vairāk cilvēku.

Augstās izmaksas, kas saistītas ar audzēšanu iekštelpās, atmaksājas, pateicoties ražai visu gadu un spēcīgākai, parasti augstākas kvalitātes produkcijai.

Audzējot siltumnīcā, elektrības izmaksas ir zemākas nekā audzēšanai iekštelpās. Neraugoties uz to, raža parasti ir stabilāka nekā audzējot telpās vai ārā.

Attiecībā uz audzēšanu brīvā dabā, ņemot vērā pieaugošās enerģijas izmaksas un aizvien pieaugošo pieprasījumu, tā ir lieliska alternatīva, kas ļauj piedāvāt kvalitatīvus produktus par ļoti pieņemamu cenu.


Kaņepju kvalitāte

Kaņepju audzēšana iekštelpās ir pazīstama kā augstas kvalitātes produktu ražošana.
Pateicoties iespējai kontrolēt vidi un paātrināt selekciju, ir radītas jaunas šķirnes ar daudzveidīgiem un daudzveidīgiem organoleptiskajiem profiliem.


Augsta CO2 līmeņa ievadīšana veicina pumpuru augšanu, kuriem nav jācīnās pret vēju un lietu vai citiem dabas elementiem, kas varētu tos sabojāt. Ārā ziedi varbūt neizskatās perfekti, taču to aromāts un iedarbība ir ne mazāk saglabāti.

Patiesībā daži cilvēki dod priekšroku ārpus telpām audzētām kaņepēm, nevis kaņepēm, kas audzētas telpās.

Doma, ka Terroir ir tikpat svarīga kā vīnam, kad augs piesavinās vides īpašības, nav bez pamata.

Tāpēc viss, kas jums tagad ir jādara, ir pašiem spriest.

Uz pēdām, gatavojieties, kaņepes !!!!.

Atgriezties pie emuāra

Atstājiet savu komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms publicēšanas komentāri ir jāapstiprina.