Ar ziemas iestāšanos un temperatūras pazemināšanos tirgos atkal parādās dzēriens, kas silda sirdi – karstvīns. Lai padarītu šo sezonu vēl svētku pilnāku, Mama piedāvā (papildus mūsu Ziemassvētku dāvanu komplektiem) piedāvā atklāt karstā vīna ar CBD receptes. Lai uzzinātu par vēl relaksējošākām tradicionālā karstā vīna versijām, turpini lasīt.
Tradicionālā karstā vīna recepte ar CBD
Sākumā es tev piedāvāju iepazīties ar tradicionālu karstā vīna recepti, kurai vari pievienot CBD, lai apvienotu šo divu sastāvdaļu nomierinošo un relaksējošo iedarbību.
Sastāvdaļas/materiāli
Lai pagatavotu šo recepti 2 personām, tev būs nepieciešams:
● 1 pudele vīna (sarkana vai balta);
● 1 sezonas apelsīns (vēlams bioloģisks);
● 1 kanēļa nūjiņa;
● 3 ēdamkarotes brūnā cukura;
● ½ vaniļas pāksts;
● no 2 līdz 3 gramiem CBD;
● cepšanas plāksne un alumīnija folija.
Sagatavošana
- uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°;
- ielej vīnu katlā;
- apelsīnu sagriež šķēlēs un liek katlā;
- sadaliet kanēļa nūjiņu divās daļās (virs katla) un pievienojiet to maisījumam;
- pārgriez vaniļas pāksti (vertikāli) un ieliec to katlā;
- pievieno brūno cukuru;
- ļauj vārīties 15 minūtes;
- Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi, ielieciet tajā CBD ziedus uz alumīnija folijas gabaliņa un ātri uzkarsē (atceriesies alumīnija folijas galus saliekt uz augšu);
- Kad tas ir izdarīts, pievieno CBD ziedus pannai, pārklāj to ar vāku un ļauj vārīties uz lēnas uguns vēl 15 minūtes.
Vairs atliek tikai filtrēt maisījumu un ieliet to glāzēs pēc savas izvēles.
Neliels padoms : nepalieciet CBD ziedus pārāk ilgi cepeškrāsnī, jo kanabidiols ir tendence ātri iztvaikot.
Populārs karstā vīna ar CBD recepte
Ja vēlies izmēģināt modernu karstvīnu, iesaku izmēģināt CBD aromatizēta karstvīna recepti.
Sastāvdaļas/materiāli (2–4 personām)
● 1 pudele vīna (sarkana vai balta);
● no 20 g līdz 28 g jūsu iecienītākās CBD šķirnes;
● sietu (uzlējumam);
● sietu un auduma gabalu (zeķbikses vai citu) filtrēšanai;
● cepšanas plāksne un alumīnija folija.
Sagatavošana:
- CBD ir jādekarboksilē. Lai to izdarītu, sasmalcini CBD mazos gabaliņos un ieliec tos alumīnija folijā.
- Ieliec papīrā ietītās ziedus uz cepešpannas. Karsē 110 °C temperatūrā 40 minūtes līdz 1 stundu (tas ir nepieciešamais laiks dekarboksilācijai);
- izņemiet tos no krāsns un izkliedējiet saturu uz alumīnija folijas (lai izvairītos no pelējuma veidošanās). Smalciniet ziedus (ja iespējams, izmantojot smalcinātāju, jo smalkāk tie ir sasmalcināti, jo labāk);
- paņem savu marli vai zeķbikses un ieliec tajās CBD, veidojot kabatiņu. Saspiež to un sasien ar mezglu;
- ievietojiet izveidoto maisiņu izvēlētajā vīna pudelē. Tas ir jāievieto pudelē pilnībā, pirms uzliekat pudeles korķi;
- ļaujiet ievilkties visu dienu (labākai ekstraktīvai iedarbībai laiku pa laikam sakratiet pudeli).
Pirms degustācijas izņem maisiņu, to pēc iespējas izspiežot. Tu vari izvēlēties sildīt savu uzlējumu vai dzert to aukstu (tu vari to atdzesēt 4 līdz 7 stundas).
Māmiņas bonusa recepte
Tu neesi vīna cienītājs? Vai vēlies izmēģināt kaut ko citu? Mama piedāvā tev siltā ābolu sulas ar CBD recepti: ideāls recepte, lai sasildītos šajā sezonā.
Sastāvdaļas/materiāli (3–5 personām)
● ½ litra ābolu sulas;
● 100 g nesālīta sviesta (vegāniem var izvēlēties kokosriekstu eļļu);
● 75 g niedru cukura;
● 1,5 tējkarotes malta kanēļa;
● 1 tējkarote malta muskatrieksts;
● ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu;
● ⅛ tējkarote sāls;
● kanēļa nūjiņa (pēc izvēles);
● 3 līdz 5 grami CBD ziedu;
● 1 litrs ūdens;
● ruma (cik vien vēlies, bet es ieteiktu 30 cl);
● 1 trauks;
● 1 marle vai 1 mīksts audums;
● 1 siets;
● 1 koka karote.
Sagatavošana
- liec zāli cepeškrāsnī uz 20 minūtēm 90° temperatūrā;
- uzkarsē 1 litru ūdens katlā un pievieno svaigu sviestu. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai;
- pievieno samaltu CBD un atstāj uz lēnas uguns, regulāri maisot. Uzmanies, lai maisījums nepārkarsētu;
- pēc pusstundas/45 minūtēm noņem maisījumu no uguns un izsūc to bļodā (ja iespējams, izmantojot sietu);
- liec trauku ledusskapī, lai tas atdzistu, līdz sviests uzpeld uz virsmas. Pēc 4–5 stundām izņem sviestu, ieliec to marlē, lai uzsūktu atlikušo ūdeni;
- uzkarsē ābolu sulu uz vidējas uguns. Pēc tam samazini uguni un pievieno sviestu un visas pārējās sastāvdaļas (krustnagliņas, muskatriekstu... izņemot rumu);
- vāra uz lēnas uguns, līdz sviests un pārējie sastāvdaļas ir pilnībā izkusis.
Viss, kas tev atliek, ir noņemt katlu no uguns un pievienot rumu pēc savas gaumes. Tad vari pasniegt bļodiņās vai krūzītēs. Protams, vari mainīt daudzumus atbilstoši savām vēlmēm. Ja neesi pieradis lietot CBD, izvēlies mazāk spēcīgus CBD produktus. Protams, vienmēr ievēro devas.
Tu vari apmeklēt Mama veikalu, lai izvēlētos garšu, ko vēlies pievienot šiem receptēm. Atklāj arī Mama Ziemassvētku pārsteiguma recepti , lai pagatavotu garšīgus cepumus.